Antiquariaat    Antiquarian booktrade

 

 

icon Dutch.gif  Van januari 1988 tot april 2008 had ik een baan in de oude boeken. Dit begon met vijf jaar in het antiquariaat van Lindenberg in Rotterdam. Daarna werkte ik acht jaar bij boekhandel Wristers in Utrecht als beheerder van de afdelingen Theologie, Filosofie en Antiquariaat. Wristers fuseerde eind jaren ’90 met de grote BGN-boekhandel Broese Kemink, en ging later daarin op. De naam van het nieuwe geheel veranderde in Broese, later Selexyz Broese. De foto is genomen in maart 2001. U ziet mij bezig met de ontruiming van het theologisch antiquariaat van Wristers, aan de Minrebroederstraat in Utrecht. Het was daar gevestigd sinds ongeveer 1900. Dit antiquariaat werd compleet met beheerder in 2001 overgenomen en voortgezet door boekhandel De Hoeksteen in Woerden. Ik werkte daar part-time tot april 2004. Daarna werkte ik nog eens vier jaar bij Lindenberg in Rotterdam, die in 2008 failliet ging.

In januari 2009 begon ik van www.antiqbook.com een kleine online boekhandel aan huis in Utrecht onder de naam Aquila Trajectina. Hier stopte ik mee bij mijn verhuizing naar Bunnik in januari 2021.

 

icon English.gif  I worked in bookshops for twenty years from 1988 on, always spending at least part of my time there on antiquarian books and specializing in Theology in the broadest sense. The picture above was made in 2001 as I was changing over, books and all, from a job in Utrecht (Wristers bookshop, 1993–2001) to one in Woerden (De Hoeksteen, 2001–2004). After that I was in charge of the antiquarian department of Lindenberg in Rotterdam during the last four years of that bookshop’s existence.

 

 

      

AREND SMILDE